Hoofdmenu  Zoeken  Achtergrond Trouw  FAQ  Links  Disclaimer  Colofon 
 
FAQ - Veel Voorkomende Vragen

 • V: Hoe kan ik de hele illegale Trouw afdrukken op mijn printer?
  A: Hier is geen makkelijke manier voor. U zult in dat geval alle pagina's afzonderlijk moeten afdrukken.

 • V: Hoe werkt de zoekmachine?
  A: Alle eigennamen, plaatsnamen, titels en zelfstandige naamwoorden zijn handmatig uit de artikelen gehaald. Als u een zoekopdracht geeft dan krijgt u een overzicht met alle pagina's waarop dat woord voorkomt. Eerst ziet u de datum, daarna een T en/of een K wat staat voor Trefwoord of Kop, wat betekent dat het woord gevonden is in het artikel zelf of in de kop daarvan of beide. Rechts daarvan staat de kop van het artikel waarin u het woord vindt. Als laatste staan de drie versies van de pagina.

 • V: Mag ik de oorlogskranten herpubliceren?
  A: Ja, maar dit mag alleen op papier, mits u de bron (www.illegaletrouw.nl) vermeldt. U mag digitaal deze site niet overnemen of op een eigen website plaatsen. Wel kunt u natuurlijk wel gewoon een link naar de site plaatsen.

 • V: Ik heb nog edities van de illegale Trouw, wat doe ik ermee?
  A: Zoals u op deze site kunt zien, beschikken we over alle landelijke edities van Trouw tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor ons archief ontvangen wij echter graag lokale en regionale edities van Trouw. Daarnaast zijn onze uitgaven van het weekblad Trouw, dat werd uitgegeven in de eerste vijf naoorlogse jaren, verloren gegaan. Ook daar ontvangen wij graag exemplaren van. Voor contactgegevens kijkt u in het colofon.

 • V: Ik heb een specifieke vraag over een gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog
  A: Helaas kunnen we u daar niet bij helpen. U kunt proberen het antwoord te vinden op een van de vele websites hierover. Kijkt u op onze link-pagina. Vragen over Trouw-medewerkers toen en nu, kunnen wij wellicht wel beantwoorden. Mailt u daarvoor met: internet@trouw.nl.

 • V: Wie zitten er achter deze website?
  A: Deze site is totstandgekomen op initiatief en met steun van de Stichting ter bevordering van de Christelijke Pers in Nederland. Meer informatie over de stichting vindt u op haar website. Dagblad Trouw realiseerde deze website.